Digital Marknadsföring

FULLBOKAT! Väx ditt företag genom sociala medier, online annonsering och att synas bättre på google.

ANMÄL DIG TILL VÄNTELISTAN

Kostnadsfri utbildning! Nå nya kunder på digitala plattformar.

Är du nyfiken på hur du kan börja jobba med digital marknadsföring för att öka försäljningen?

Digital Marknadsföring är ett av två spår under det EU-finansierade utbildningsintiativet "Digitalisering i praktiken". Se mer.

Under tre månader får du testa på de vanligaste metoderna för att nå nya kunder via sociala medier, i sök på Google och genom annonsering online. Efter tre månader har du byggt upp en verktygslåda som gör att du mer självständigt kan jobba med företagets marknadsföring. Programmet efterföljs av inviduell coachning i upp till sex månader efter kursavslut.

Vad kommer jag att lära mig?

  • Nå nya kunder digitalt.
  • Datadriven marknadsföring.
  • Skapa innehåll för sociala medier.
  • Online annonsering.
  • Skapa innehåll som Google gillar (SEO).

För vem är det här?

Programmet är för dig som är nyfiken på sociala medier och digital marknadsföring men som inte vet riktigt vet hur du ska börja eller vilken plattform som är rätt för er. Du behöver inte ha några förkunskaper inom marknadsföring.

Kursupplägg och schema

Programmet är ett flexibelt distansprogram på tre månader deltid som du enkelt kombinerar med ditt nuvarande jobb. För att komma igång kick-startar vi med två schemalagda halvdags-workshops med grundkunskaper inom digitalisering där du deltar på distans följt av individuell coachning för att få en bra utgångspunkt. Under kursen ses klassen online en gång varannan vecka för kunskapsutbyte, frågor, inspiration och coachning. Kursen avslutas med att du tar fram en marknadsplan och strategi för vilken metod som du ska implementera.

Du studerar på distans och får räkna med att lägga ungefär sex timmar i veckan som du till största del planerar själv. Inför varje nytt avsnitt i kursen får du ett kurspaket innehållande förinspelade föreläsningar och praktiska övningar att göra på egen tid, enskilt och i grupp.

Få experthjälp att implementera din strategi

Efter tre månader kommer du att ha en strategi med målsättningen att få ert företag att växa digitalt. Efter programmet får varje deltagare motsvarande 10 tillfällen som du bokar själv med konsulthjälp med en expertcoach på ditt område från konsultföretaget Knowit för att hjälpa dig att komma igång. Konsulttimmarna måste användas inom en sex månaders period efter avslutad kurs. Tillsammans skapar vi bättre förutsättningar för företag i regionen!

Anmälan

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in och anmälan är bindande. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet.

Utbildningen är kostnadsfri för representanter från företag på små och medelstora företag (se definition) i region Gävleborg, Dalarna och Värmland. Programmet är ett EU-projekt med finansiering av ESF-fonden. För att ta del av utbildningen kommer ditt företag att behöva skriva på en blankett som godkänner er mot ESF som gör att ni får tillgång till utbildingen.

INTRESSEANMÄLAN

Nästa kursstart:

29:e Mars, 2022.

Sista anmälningsdatum:

15:e Mars, 2022.

Kostnad och villkor:

Kostnadfritt för dig som jobbar på ett litet eller medelstort företag i Gävleborg, Värmland eller Dalarna. Villkor för deltagare.

Format:

Online. Förinspelade föreläsningar och läsmaterial blandat med schemalagda seminarier, övningar, coachning och workshops live online.

Schema:

Flexibelt byggt på självstudier med vissa schemaladga träffar. Totalt 6 timmar studier i veckan. Boka in:

Uppstart

29 Mars, 13-17.00

5 April, 13-17.00

Schemalagda träffar varanann vecka:

Tisdagar 1h, tid meddelas efter anmälan.

Omfattning:

Tre månader, plus coachning av konsulter i upp till sex månader efter kursens avslutning.

Experter och coacher

Jennie Dalgren

Expert Remote Working

Technigo AB

Sandra Hindskog

Expert Digital Innovation

Technigo AB

Hanna Pettersson

Expert Digital Kommunikation

Technigo AB

Poya Tavakolian

Program manager

Technigo AB

Niklas Eriksson

Senior managementkonsult

Styrning, kontroll och processer

Knowit Insight Syd

Jakob Kulas

Senior managementkonsult

Affärsutveckling, processer och produktion

Knowit Insight Syd

Frida Arvidsson

Senior managementkonsult

Digital kommunikation och visualisering

Knowit Insight Syd

Carolina Vitabäck

Senior managementkonsult

Digital kommunikation och visualisering

Knowit Insight Syd

Hanna Nettelvik

Senior managementkonsult

Teknikutveckling, logistik och infrastruktur

Knowit Insight Syd

Håkan Hagerum

Rådgivare & Föreläsare

Digital Transformation med fokus på Strategi & Ledarskap

Cedeo

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag om mitt företag skulle gynnas av digitalisering?

Generellt sett gynnas alla företag idag av digitalisering, antingen för interna processer eller för att nå nya kunder. Projektet riktar sig främst till företag som idag inte är “digitala först” dvs inte har sin kärnverksamhet på en digital plattform.

Jag jobbar inom något helt annat idag, kan jag fortfarande ansöka?

Ja, programmet riktar sig till personer som är intresserade av att lära sig mer om digital teknik och strategi – och inte nödvändigtvis jobbar med det idag. Programmet är för nybörjare där det finns en vilja från företaget att satsa på projektet och sin digitalisering.

Vilka förkunskaper krävs för att delta?

Inga tekniska förkunskaper krävs för att delta i programmet.

Hur mycket tid kommer det att ta?

Räkna med att lägga sex timmar per vecka.

Kan jag som anställd anmäla mitt företag till detta?

Projektet är kostnadsfritt för representanter från små och medelstora i Gävleborg, Dalarna och Värmland där stöd finns från ledningsgruppen att deltaga i projektet.

Kommer det fler kursomgångar?

Programmet kommer att köras i ytterligare en till kursomgång under våren 2022.

Hur kan det vara kostnadsfritt?

Programmet är helt kostnadsfritt och är ett EU-projekt med finansiering av ESF-fonden. För att du eller andra kollegor ska ha möjlighet att gå programmet krävs det att ditt företag blir en del av EU-projektet. Därför krävs det stöd från ledningsgruppen på företaget för att vara med i projektet.

För att ni ska få tillgång till programmet kostnadsfritt behöver deltagarna i programmet tidrapportera nedlagda studietimmar. Det kommer därför löpande under projektet att gå ut tidrapporteringar som en befattningshavare på företaget behöver skriva under med e-legitimation. EU-projektet inklusive tidrapportering administreras av Future Position X.

Vad händer efter min anmälan?

Platserna är begränsade. Vi kommer att behandla din anmälan och återkoppla med en bokningsbekräftelse inom två veckor för att bekräfta att du har blivit erbjuden en plats. Anmälningar hanteras i den ordning som de kommer in och anmälan är bindande. Planera redan nu in tid i din kalender för programmet.Utbildningen är kostnadsfri för representanter från företag på små och medelstora företag (se definition) i region Gävleborg, Dalarna och Värmland. Programmet är ett EU-projekt med finansiering av ESF-fonden. För att ta del av utbildningen kommer ditt företag att behöva skriva på en blankett som godkänner er mot ESF som gör att ni får tillgång till utbildingen.

Programmet ges i samarbete med

Med finansiering från